Opskrift på klassisk tomatsauce
Den klassiske tomatsauce kan bruges til pizza og pastaretter.
Ingredienser:
- 1/2 dl. olivenolie
- Friske tomater eller 2 dåser flåede tomater
- 1 tsk. tørret oregano
- 6 blade frisk basilikum
- 1 1/2 tsk salt
- 4 1/2 tsk sukker
- Peber
- 3 fed hvidløg
Sådan gør du:
Kom olivenolie, tomater, oregano, basilikum, de pressede fed hvidløg, salt, peber og sukker i en gryde.
Blend det hele sammen med en stavblender – dette kan også gøres, inden det kommes i gryden.
Bring saucen i kog og lad den simre i 20 – 25 minutter
Smag tomatsaucen til med salt, sukker og peber. Når den er kogt lidt ind, tages den af varmen.
Den er nu klar til servering til pasta, pizza eller køl den af og opbevar i køleskabet til en næste dag.
Brug for flere opskrifter?
Find opskrifter fra det sicilianske køkken lige her.
Opskrifter fra det liguriske køkken lige her.
Eller du kan se flere inde på bloggen under feltet “opskrifter”.
Oplev det italienske køkken helt tæt på ved at booke din næste rejse her.
Du er altid velkommen til at kontakte os på info@localliving.dk