Book din rejse nu
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
keyboard_arrow_leftTilbage til indlæg

Udforsk det italienske køkken

Det italienske køkken er karakteriseret ved mange regionale forskelle. Der er typiske retter fra hver region (og endda fra hver provins), og det er meget traditionelle retter, der ikke må ændres på.

 

Det italienske køkken er karakteriseret ved at være baseret på friske, lokale råvarer som grøntsager, frugt, brød, pasta og fisk. Retterne er typisk meget enkle og smagfulde –  tilberedt ved hjælp af  få ingredienser. Man siger, at max. 3 ingredienser af høj kvalitet giver den bedste ret.

 

Norditalien vs. Syditalien

Det italienske køkken er kendt for sine forskellige regioner, og der er også stor forskel på de nordlige og sydlige regioner. I Syditalien er retterne lette og friske fyldt bestående af fisk, auberginer og friske grøntsager. I Norditalien (især i bjergene) er retterne ofte lidt mere cremede, og de bliver derfor lidt tungere. Mange ingredienser er dog gennemgående, og især olivenolie, tomat og ost er gennemgående råvarer af høj kvalitet.

 

Længere nede vil du kunne finde en opskrift på bruschetta og tomatsauce.

Bruschetta

Bruschetta er en meget populær antipasto, som stammer fra det 16. århundrede, og den består af grillet brød, der gnides med hvidløg og toppes med olivenolie og salt.  Bruschetta kan varieres i det uendelige med bl.a. tomat, friske grøntsager, tilberedt kød eller ost. Men husk at enkeltheden er en dyd.

Opskrift på bruschetta med tomat

Ingredienser:

  • 1 baguette eller ciabatta
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g. friske solmodne tomater
  • Olivenolie
  • Salt og peber friskkværnet

Sådan gør du:

Skær tomaterne i tern og læg dem i en skål, tilsæt salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Skær brødet i tynde skiver og fordel dem på en bageplade med bagepapir. De skal have cirka 3 minutter for at blive sprøde men ikke tørre.

Pil hvidløget og gnid det på overfladen af brødskiverne. Dryp olivenolien over brødet.

Fordel tomaterne over brødskiverne og server med det samme.

Opskrift på klassisk tomatsauce

Den klassiske tomatsauce kan bruges til pizza og pastaretter.

Ingredienser:

  • 1/2 dl. olivenolie
  • Friske tomater eller 2 dåser flåede tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 6 blade frisk basilikum
  • 1 1/2 tsk salt
  • 4 1/2 tsk sukker
  • Peber
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du:

Kom olivenolie, tomater, oregano, basilikum, de pressede fed hvidløg, salt, peber og sukker i en gryde.

Blend det hele sammen med en stavblender – dette kan også gøres, inden det kommes i gryden.

Bring saucen i kog og lad den simre i 20 – 25 minutter

Smag tomatsaucen til med salt, sukker og peber. Når den er kogt lidt ind, tages den af varmen.

Den er nu klar til servering til pasta, pizza eller køl den af og opbevar i køleskabet til en næste dag.

 

Brug for flere opskrifter?

Find opskrifter fra det sicilianske køkken lige her.

Opskrifter fra det liguriske køkken lige her.

Eller du kan se flere inde på bloggen under feltet “opskrifter”.

 

Oplev det italienske køkken helt tæt på ved at booke din næste rejse her.

Du er altid velkommen til at kontakte os på info@localliving.dk

Del historien:

Læs også

Frugter og grøntsager i Italien

Læs indlæg

Det sicilianske køkken

Læs indlæg

Local Living

Vi er specialiseret i rejser til Toscana, Umbrien, Ligurien og Sicilien. Sådan helt til fingerspidserne!

Vi har besøgt alle landstederne i vort program og sikret os, at de lever op til vores skrappe krav.

Vi har ferielejligheder, villaer og lejligheder på vingårde i Italien i mange prisklasser.

Vi giver dig personlig betjening, så spørg gerne efter gode råd til ferien.

Læs mere

Kategorier

  • Destinationer
  • Rejsetips
  • Ud at se
  • Ud at spise
  • Corona
  • Local Living
  • FNs verdensmål
  • Bæredygtighed
  • Klima
  • Guide

Tags

  • Livsnyder
  • Mad
  • Rejsetips
  • Toscana
  • Vin
  • Opskrifter
  • Seværdighed
  • Oplevelse
  • Sicilien
  • Piemonte
  • Feriebolig
  • vingård
  • Umbrien
  • Ligurien
  • ferieoplevelser
  • corona
  • ferie
  • Italien
  • efter Corona
  • test og papirer
  • rejseforberedelser
  • digital formular
  • Local Living
  • hvem er vi
  • autentiske ferieboliger
  • autentiske ferieoplevelser
  • ud og se
  • DPLF
  • natur
  • vandretur
  • hygge
  • Frugt og grøntsager
  • Påskeiitalien
  • oplevelser

Destinationer

  • Toscana
  • Umbrien
  • Ligurien
  • Sicilien
  • Piemonte

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en gratis miniguide over Lucca.

Ring og hør nærmere

+45 28 15 72 41

Eller send os en mail

info@localliving.dk
Åbningstider: Mandag til fredag kl 9 - 17

følg local living
på facebook +

Local Living A/S · www.localliving.dk · skype localliving.dk · CVR 29 69 07 07