Hvad er det sicilianske køkken?
Man kan roligt sige, at sicilianerne er stolte af deres madlavning. Det kan vi godt forstå, for siciliansk kogekunst handler om de gode råvarer, de old-gamle traditioner, godt håndværk og en nydelse i madlavningen.
Kendte råvarer
Siciliansk mad er et typisk landkøkken kombineret med en masse smage fra både europæiske lande, arabiske lande og afrikanske lande, som der i mange århundrede har regeret på øen. Med andre ord er det sicilianske køkken i dag et charmerende mix af talrige køkkener.
Det sicilianske køkken har sin egen karakter, og det adskiller sig helt fra det øvrige Italien pga. sin farverige histore. Men på ét punkt er der ingen forskel: også det sicilianske køkken har stor fokus på en enkel tilberedning og friske, lokale råvarer. Du vil opleve, at retterne på Sicilien indeholder masser af grøntsager, frisk fanget fisk, appelsiner, rosiner – og pistacenødder.
Lyder det lækkert? HELT KLART.
På Sicilien er klimaet for varmt til opdræt af svin, men det siges at i det ukendte stykke af Sicilien med bjerge, dale og utilgængelige skove, findes der en speciel sort svinerace. Derfor vil du opleve, at der også på menukortene er retter, der er baseret på dette svinekød.
Chokolade
For mange italienere er det ikke muligt at sige Modica uden også at sige chokolade. Den sicilianske chokolade kan dog godt forsvinde lidt i forhold til græske templer, ulmende vulkaner og delikate pastaretter, men den har en vigtig plads i historien.
Sicilien har haft chokolade i byen Modica siden 1400-tallet, og det er stadig i dag muligt at opleve deres koldproducerede chokoladetraditioner. Der er produktionssteder i utallige, unikke og historiske forretninger overalt på hele Sicilien.
Et must at opleve på din rejse til Sicilien er Antica Dolceria Bonuato der har været i den samme families hænder siden 1880. Du kan derudover også besøge det store chokolademuseum, hvor du kan blive klogere på chokoladens historie i Modica.