Book din rejse nu
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
keyboard_arrow_leftTilbage til indlæg

Hvad er det sicilianske køkken?

Man kan roligt sige, at sicilianerne er stolte af deres madlavning. Det kan vi godt forstå, for siciliansk kogekunst handler om de gode råvarer, de old-gamle traditioner, godt håndværk og en nydelse i madlavningen.

Kendte råvarer

Siciliansk mad er et typisk landkøkken kombineret med en masse smage fra både europæiske lande, arabiske lande og afrikanske lande, som der i mange århundrede har regeret på øen. Med andre ord er det sicilianske køkken i dag et charmerende mix af talrige køkkener.

 

Det sicilianske køkken har sin egen karakter, og det adskiller sig helt fra det øvrige Italien pga. sin farverige histore. Men på ét punkt er der ingen forskel: også det sicilianske køkken har stor fokus på en enkel tilberedning og friske, lokale råvarer. Du vil opleve, at retterne på Sicilien indeholder masser af grøntsager, frisk fanget fisk, appelsiner, rosiner – og pistacenødder.

 

Lyder det lækkert? HELT KLART.

 

På Sicilien er klimaet for varmt til opdræt af svin, men det siges at i det ukendte stykke af Sicilien med bjerge, dale og utilgængelige skove, findes der en speciel sort svinerace. Derfor vil du opleve, at der også på menukortene er retter, der er baseret på dette svinekød.

Chokolade

For mange italienere er det ikke muligt at sige Modica uden også at sige chokolade. Den sicilianske chokolade kan dog godt forsvinde lidt i forhold til græske templer, ulmende vulkaner og delikate pastaretter, men den har en vigtig plads i historien.

 

Sicilien har haft chokolade i byen Modica siden 1400-tallet, og det er stadig i dag muligt at opleve deres koldproducerede chokoladetraditioner. Der er produktionssteder i utallige, unikke og historiske forretninger overalt på hele Sicilien.

 

Et must at opleve på din rejse til Sicilien er Antica Dolceria Bonuato der har været i den samme families hænder siden 1880. Du kan derudover også besøge det store chokolademuseum, hvor du kan blive klogere på chokoladens historie i Modica.

 

Siciliansk chokoladekage

Det søde sicilianske køkken er kendt for sin Cassata og chokoladekager. Disse er nogle af de mest berømte. I denne opskrift har vi fundet en ægte siciliansk chokoladekage, der er toppet med glasur og kan pyntes med kandiseret frugt.

Ingredienser

Kagen

  • Kacao – 1 dl.
  • Vand – 2 dl.
  • Creme Fraiche 18% – 2 dl.
  • Bagepulver – 1/2 tsk.
  • Smør – 100g
  • Sukker – 5 dl.
  • Vaniljesukker – 1 1/2 tsk.
  • Hvedemel – 5 dl.
  • Æggehvide – 3 stk.

Glasur

  • Kakao – 2 dl.
  • Sukker – 2 dl.
  • Vaniljesukker – 1 tsk.
  • Smør – 6 spsk.
  • Skummetmælk – 1 dl.

 

Fremgangsmåde

Start med at røre kakao og kogende vand sammen i en lille skål.

Derefter rører du bagepulver sammen med creme fraiche i en anden skål.

I en stor skål røres blødgjort smør og sukker.

Nu rører du creme fraiche – og kakaoblandingerne sammen samt mel med smørblandingen.

Pisk det hele jævnt, så du får en fluffy masse.

Derefter pisker du æggehviderne stive og vender dem i dejen sammen med vaniljesukkeret.

Ovnen tændes og forvarmes til 150 grader.

Når alt dette er gjort, smøres kageformen med smør og dejen hældes i.

Nu skal kagen bages i 50 minutter.

 

Siciliansk glasur

Du pisker smørret i en skål.

Herefter tilsætter du skiftevis kakao, sukker og mælk. Dette piskes indtil at du får en god glasurkonsistens.

(Brug mere eller mindre mælk, afhængig af den ønskede konsistens.)

Rør vanilijesukkeret i glasuren.

 

Nu er kagen færdig – lad den afkøle, og kom den færdige glasur på kagen.

 

Pasta alla Norma

Denne pasta ret er en ægte siciliansk kulinarisk ret, der er opfundet i Catania i Sicilien. Den kan fåes i hele Italien.

Ingredienser

  • 400 gram Penne med riller eller spaghetti
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 mellemstort løg
  • 1 stor aubergine
  • 80 gram revet Pecorino fåreost – eller revet parmesan
  • 2 fede hvidløg
  • Jomfru olivenolie
  • Friske basilikumblade
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Kom pastaen i en gryde med vand og lad den koge i 15-17 minutter.

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver og drys dem med salt. Lad dem herefter ligge i 30 minutter. Børst derefter alt salt af dem og klem væden ud af skiverne. Skær dem herefter i tern og rist dem sprøde på en pande i olivenolie.

Si tomatsaften fra dåsetomaterne i en skål. (Saften skal bruges, hvis sovsen koger for meget ind.)

Hak løget og hvidløget fint. Svits det herefter af i en gryde med olivenolie – de må IKKE få farve.

Hak yderligere de flåede tomater, og lad dem småkoge med løget og hvidløget. Disse skal småkoge, indtil at saften er væk.

Nu er pastaen næsten færdigkogt. Tilsæt nu aubergineterningerne til sovsen og giv den nogle minutters opkogning.

Til sidst dekoreres retten med friske basilikumblade og serveres med rigeligt af friskrevet Pecorino fåreost (eller som alternativ revet parmesan)

Fangede vi din feriefølelse? Vil du opleve Sicilien helt tæt på og smage deres kulinariske retter lavet af ægte italienske lokale kokke? og tænker du, at din ferie skal gå til Sicilien i år? Så book en rejse til en feriebolig eller en villa hos os lige her.

Ellers er du velkommen til at skrive en mail på info@localliving.dk

Del historien:

Læs også

Frugter og grøntsager i Italien

Læs indlæg

Det italienske køkken

Læs indlæg

Local Living

Vi er specialiseret i rejser til Toscana, Umbrien, Ligurien og Sicilien. Sådan helt til fingerspidserne!

Vi har besøgt alle landstederne i vort program og sikret os, at de lever op til vores skrappe krav.

Vi har ferielejligheder, villaer og lejligheder på vingårde i Italien i mange prisklasser.

Vi giver dig personlig betjening, så spørg gerne efter gode råd til ferien.

Læs mere

Kategorier

  • Destinationer
  • Rejsetips
  • Ud at se
  • Ud at spise
  • Corona
  • Local Living
  • FNs verdensmål
  • Bæredygtighed
  • Klima
  • Guide

Tags

  • Livsnyder
  • Mad
  • Rejsetips
  • Toscana
  • Vin
  • Opskrifter
  • Seværdighed
  • Oplevelse
  • Sicilien
  • Piemonte
  • Feriebolig
  • vingård
  • Umbrien
  • Ligurien
  • ferieoplevelser
  • corona
  • ferie
  • Italien
  • efter Corona
  • test og papirer
  • rejseforberedelser
  • digital formular
  • Local Living
  • hvem er vi
  • autentiske ferieboliger
  • autentiske ferieoplevelser
  • ud og se
  • DPLF
  • natur
  • vandretur
  • hygge
  • Frugt og grøntsager
  • Påskeiitalien
  • oplevelser

Destinationer

  • Toscana
  • Umbrien
  • Ligurien
  • Sicilien
  • Piemonte

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en gratis miniguide over Lucca.

Ring og hør nærmere

+45 28 15 72 41

Eller send os en mail

info@localliving.dk
Åbningstider: Mandag til fredag kl 9 - 17

følg local living
på facebook +

Local Living A/S · www.localliving.dk · skype localliving.dk · CVR 29 69 07 07