Book din rejse nu
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
keyboard_arrow_leftTilbage til indlæg

Bring Ligurien ind i dit køkken

I dette blogindlæg vil du få indsigt i det liguriske køkken. Du kan også prøve kræfter med at lave dit eget sprøde og luftige foccacia-brød, som er typisk fra det smukke og farverige Ligurien.

 

En lang kyststrækning mod Middelhavet og bjergene mod nord, der beskytter mod vindene giver Ligurien et enestående mikroklima. Så her er frodighed for alle pengene. De lokale lever især af fisk og grøntsager, for jorden her er ekstra gavmild.

 

Ligurien er kendt for sin gode olivenolie, og du kan endda opleve det på tæt hold på Strada dell’Olio mellem Genova til Imperia. Her er området præget af de små familieejede gårde, hvor de producerer den fine, lette olie, som Ligurien er kendt for.

Hvad kan du opleve i det liguriske køkken?

Ligurien er kendt for sine lækre og smagsfulde olivenolier. De er nemlig dannet med en fin balance af bitterhed, frugtnoter, et hint af peber og krydderurter. Den er med til at skabe en dejlig smag i madlavningen især til fiskeretter eller bare til at dyppe det friske, hjemmelavede brød i.

I det liguriske køkken er der en bred vifte af fiske- og skaldyrsretter bestående af tun, multe, blåmuslinger, blæksprutte, ansjoser og rejer. Der er også rig mulighed for at dykke ned i nogle af de lækre retter med vildsvin og lam. Rigeligt med grøntsager og krydderier (især rosmarin, salvie og basilikum) dominerer regionens køkken.

Hos bageren i Ligurien kan der købes forskellige typer af brød (oftest uden salt), foccacia, kage og krydrede tærter. Du vil opleve, at i alle lokale butikker kan du vælge noget til den søde tand, da der er et stort udvalg af kager. Vi kan anbefale at du smager de lækreste pandekager med en luftig mascarponecreme eller de knasende småkager “Lagaccio”.

Der produceres også vin i Ligurien, og trods en rimelig begrænset mængde er der et væld af forskellige druer i spil. Især hvidvinen fra Dolcaqua og fra Cinque Terre er kendt for sin høje kvalitet og DOC-mærkning. Et måltid i Ligurien kan afsluttes med et glas Sciacchetrà, som er er en fyldig dessertvin fra Cinque Terre.

 

Opskrift på ligurisk focciaia brød

Et foccacia brød er et flat, ovnbagt brød, der er i stil og tekstur minder lidt om en pizzabund. Brødet kan bruges som tilbehør til madretter eller som et sandwichbrød. I det italienske køkken er det primært serveret med hjemmelavet pesto og andre lokale delikatesser.

 

Ingredienser

  • 400 gram vand – gerne lunket
  • 25 gram gær
  • 500 gram hvedemel – brug gerne italiensk hvedemel tipo 00
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt

Topping

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk flagesalt
  • 1-2 spsk rosmarin eller oregano

Du kan også vælge at at toppe brødet med cherrytomater eller oliven.

Efter bagning

  • 2 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde

Kom det lunkne vand og gær i en skål og rør det ud med en grydeske. Tilsæt herefter gradvist hvedemel og rør det godt sammen i et minuts tid.

Tilsæt nu lidt olivenolie og salt og rør dejen i yderligere et minut. Dejen bliver ret tynd i det, men bare rolig, for sådan skal den være.

Smør nu formen med rigelig olivenolie og kom dejen i. Du kan også bruge bagepapir, for det gør rengøringen lettere.

Nu skal dejen hæve i 45 minutter. Den skal ikke dækkes med et viskestykke eller lignede – bare lad den stå fremme i stuetemperatur i køkkenet.

Efter dejen har hævet, sættes det i ovnen på 225 grader (varmluft). Fordel 3 spsk olie ud over brødet og kom nu flagesalt og rosmarin eller oregano på.

Brug nu dine fingre til at lave huller i dejen og kom herefter fadet i ovnen. Bag det ved 20-22 minutter – alt efter ovn – til det er gyldent.

Opskrift på en lækker og smagfuld pesto

Pestoen er en kendt italiensk tilbehør, som bruges især til pasta og foccacia. Pestoen er som hovedregel lavet på basilikumblade, hvidløg, pinjekerner, olivenolie og parmesan. Hovedelementerne er osten og olivenolien – derfor er det vigtigt, at du køber en god kvalitet – gerne fra Ligurien 😉

 

Ingredienser

  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. olivenolie – gerne ekstra til toppen
  • 25 gram parmesan
  • 50 gram pinjekerner

Fremgangsmåde

Start med at blende basilikumbladene med det hakkede hvidløg, olivenolien, friskrevet parmesan og pinjekernerne. Dette skal grynes til en grøn masse.

Fordel herefter pestoen i små, rene glas. Overfladen skal dækkes med olivenolie – også hver gang der er taget noget af pestoen. Dette er med til at gøre holdbarheden længere.

Til sidst sæt låg på glassene og de opbevares i dit køleskab.

 

Kunne du tænke dig at opleve det liguriske køkken helt tæt på?

Hvis ja, kan du se vores store udvalg af ferieboliger lige her.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på Info@localliving.dk

Del historien:

Læs også

Local Living – sammen passer vi på jorden

Læs indlæg

Vinregionen Piemonte

Læs indlæg

Local Living

Vi er specialiseret i rejser til Toscana, Umbrien, Ligurien og Sicilien. Sådan helt til fingerspidserne!

Vi har besøgt alle landstederne i vort program og sikret os, at de lever op til vores skrappe krav.

Vi har ferielejligheder, villaer og lejligheder på vingårde i Italien i mange prisklasser.

Vi giver dig personlig betjening, så spørg gerne efter gode råd til ferien.

Læs mere

Kategorier

  • Destinationer
  • Rejsetips
  • Ud at se
  • Ud at spise
  • Corona
  • Local Living
  • FNs verdensmål
  • Bæredygtighed
  • Klima
  • Guide

Tags

  • Livsnyder
  • Mad
  • Rejsetips
  • Toscana
  • Vin
  • Opskrifter
  • Seværdighed
  • Oplevelse
  • Sicilien
  • Piemonte
  • Feriebolig
  • vingård
  • Umbrien
  • Ligurien
  • ferieoplevelser
  • corona
  • ferie
  • Italien
  • efter Corona
  • test og papirer
  • rejseforberedelser
  • digital formular
  • Local Living
  • hvem er vi
  • autentiske ferieboliger
  • autentiske ferieoplevelser
  • ud og se
  • DPLF
  • natur
  • vandretur
  • hygge
  • Frugt og grøntsager
  • Påskeiitalien
  • oplevelser

Destinationer

  • Toscana
  • Umbrien
  • Ligurien
  • Sicilien
  • Piemonte

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en gratis miniguide over Lucca.

Ring og hør nærmere

+45 28 15 72 41

Eller send os en mail

info@localliving.dk
Åbningstider: Mandag til fredag kl 9 - 17

følg local living
på facebook +

Local Living A/S · www.localliving.dk · skype localliving.dk · CVR 29 69 07 07