Hvad kan du opleve i det liguriske køkken?
Ligurien er kendt for sine lækre og smagsfulde olivenolier. De er nemlig dannet med en fin balance af bitterhed, frugtnoter, et hint af peber og krydderurter. Den er med til at skabe en dejlig smag i madlavningen især til fiskeretter eller bare til at dyppe det friske, hjemmelavede brød i.
I det liguriske køkken er der en bred vifte af fiske- og skaldyrsretter bestående af tun, multe, blåmuslinger, blæksprutte, ansjoser og rejer. Der er også rig mulighed for at dykke ned i nogle af de lækre retter med vildsvin og lam. Rigeligt med grøntsager og krydderier (især rosmarin, salvie og basilikum) dominerer regionens køkken.
Hos bageren i Ligurien kan der købes forskellige typer af brød (oftest uden salt), foccacia, kage og krydrede tærter. Du vil opleve, at i alle lokale butikker kan du vælge noget til den søde tand, da der er et stort udvalg af kager. Vi kan anbefale at du smager de lækreste pandekager med en luftig mascarponecreme eller de knasende småkager “Lagaccio”.
Der produceres også vin i Ligurien, og trods en rimelig begrænset mængde er der et væld af forskellige druer i spil. Især hvidvinen fra Dolcaqua og fra Cinque Terre er kendt for sin høje kvalitet og DOC-mærkning. Et måltid i Ligurien kan afsluttes med et glas Sciacchetrà, som er er en fyldig dessertvin fra Cinque Terre.