Ta’ dine gæster med til Italien, hvor du som forret laver kold tomatsuppe. Du kan se nedenfor de ingredienser, som du skal bruge samt fremgangsmåde. Rigtig god fornøjelse.
Det skal du bruge:
1 kg meget modne tomater
1 løg
1 gulerod
2 kartofler
2 stilke bladselleri
2 spsk. olie
1 ½ l vand
Salt og peber
200 g ricotta
200 g frisk gedeost
50 g revet parmesan
100 g frisk basilikum
1 fed hvidløg
2 tsk. salt
1 ½ dl olivenolie
Sådan gør du:
Skyl tomaterne og skær dem i 4 stykker. Rens og skræl løg, gulerod, kartofler og del dem og selleristilkene i mindre stykker. Svits grønsagerne kort i en gryde med olie. Tilsæt vandet og bring suppen i kog. Lad den koge i 30 min. til grønsagerne er møre. Blend suppen grundigt. Smag suppen til med salt og peber og afkøl den.
Bland ricotta, gedeost, parmesan og salt og peber grundigt. Form massen til ovale æg med to spiseskeer og læg dem på bagepapir. Stil dem køligt.
Skold basilikumbladene i kogende vand i 1 min. og tag dem op og læg dem i iskoldt vand. Læg bladene til tørre på et rent viskestykke. Pil hvidløget. Blend det med salt, olivenolie og basilikumblade, til det bliver en smuk grøn krydderolie. Server suppen kold med osteæg i og dekoreret med basilikumolie.
Lær at lave autentisk italiensk mad. Bestil kokkeskole på din ferie til Italien. Læs om det her.