Det italienske køkken inspirerer igen, denne gang med retten “Friteret fisk” eller hvis vi tager det italienske navn “Fritto Misto di Pesce”. Få lidt af smagen fra Italien, imens du venter på at komme afsted på din næste rejse.
Det skal du bruge:
2 æg
150 g mel
Salt
1 dl øl
1 æggehvide
300 g rensede, blandede fileter fra små fisk
150 g mel
300 g blæksprutteringe
300 g kæmperejser
1 l olie til stegning (solsikke eller majsolie)
Salt
Citronbåde
Sådan gør du:
Pisk æg og mel sammen med lidt salt, til det bliver glat. Pisk øl i dejen og lad det hvile i 30 min. Gør fileterne i stand og vend dem i melet. Vend blæksprutteringene i mel. Pil rejerne, men lad halen sidde på. Vend rejerne i mel. Pisk æggehviden i dejen. Varm olien op i en dyb pande. Læg fiskefileterne i en si og ryst lidt af melet af. Dyp dem i frituredejen og steg dem lysebrune i olien. Læg dem på køkkenrulle og hold dem lune. Steg så blæksprutteringene og rejerne på samme måde. Server hurtigst muligt med salt og citron.
Lær den italienske kogekunst af en professionel italiensk kok. Kokkeskole på ferien er et hit. Læs mere om kokkeskole her.