Friteret fisk - Fritto Misto di Pesce
Det italienske køkken inspirerer igen – denne gang med en sprød og lækker klassiker: friteret fisk, eller som italienerne selv kalder den, Fritto Misto di Pesce. Her får I en skøn kombination af blækspruttering, kæmperejer og fiskefileter, vendt i en let, boblende dej og stegt gyldne og sprøde. En ret der bringer tankerne direkte til en lille kystby i Italien, hvor duften af hav og citron hænger i luften. Perfekt til at stille rejselængslen lidt, indtil det igen er tid til at pakke kufferten.
https://blog.localliving.dk/wp-content/uploads/2018/03/pexels-paul-17199132-scaled.jpg
Dette skal I bruge til at lave friteret fisk
- 2 æg
- 150 g mel
- Salt
- 1 dl øl
- 1 æggehvide
- 300 g rensede, blandede fileter fra små fisk
- 150 g mel
- 300 g blæksprutteringe
- 300 g kæmperejser
- 1 l olie til stegning (solsikke eller majsolie)
- Salt
- Citronbåde
Sådan gør I
- Pisk æg og mel sammen med lidt salt, til dejen er glat.
- Pisk øl i, og lad dejen hvile i 30 minutter.
- Gør fiskefileterne i stand og vend dem i mel.
- Vend blæksprutteringene i mel.
- Pil rejerne, men lad halen sidde på, og vend dem i mel.
- Pisk æggehviden i dejen lige inden brug.
- Varm olien op i en dyb pande.
- Læg fiskefileterne i en si og ryst overskydende mel af.
- Dyp dem i dejen og fritér til de er lysebrune.
- Læg dem på køkkenrulle og hold dem lune.
- Fritér blæksprutteringene og rejerne på samme måde.
- Server straks med lidt salt og frisk citron.
Lad smagen af sommer fortsætte med vores opskrift på kold tomatsuppe med gedeost og basilikum – en frisk og elegant ret, der passer perfekt til lune aftener. Og hvorfor ikke nyde den ved den italienske kyst? Book jeres ferie hos os lige her.