Gelato isen
Elsker du, ligesom jeg, is? Ja, så bliver du nødt til at smage ægte italiensk is.
Isen i Italien har eksisteret i virkelig mange årtier og har været igennem mange processor før den blev, som vi kender den i dag.
Den trefarvede is siges at være fra Napoli, dog var de oprindelige farver grøn pistacieis, hvid vaniljeis og rød kirsebæris, altså Italiens flags farver. I dag anses trefarvet is for at være en børneis, men det var isen oprindeligt ikke.
Det fantastiske ved italiensk is er, at den oftest er håndlavet, så man ikke går på kompromis med kvalitet og smag. Desuden findes den i alverdens smagsvarianter, og hvem er ikke vild med flere slags is? 😉
Kan du ikke vente med at besøge Italien og smage deres is, så book din rejse her www.localliving.dk
Du kan prøve vores opskrift hjemme på ægte gelato her:
Du skal bruge:
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
3,5 dl mælk
3,5 dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
Sådan gør du:
Gør vaniljestangen klar, skyl citronen. Skær et stykke af skallen af, ca på størrelse med en femkrone. Mælk og fløde hældes i en gryde, vanilje og citronstykket tilsættes. Det koges op. Når der er bobler er det fint. Så skal du straks tage gryden af varmen og stille den til side. Æggeblommer og sukker piskes til det ligner æggesnaps. Vaniljestang og citron fjernes fra mælkeblandingen. Hæld 1⁄3 af mælkeblandingen i æggesnapsen, mens du pisker. Gryden sættes på komfuret igen ved svag varme. Æggesnaps hældes tilbage i gryden. Lad cremen blive tyk mens du rører konstant i gryden. Det må ikke brænde på og ikke koge. Afkøl cremen. Når cremen er kold, skal den i ismaskine. Serveres umiddelbart efter hvis du altså vil spise den helt frisk.
Tip:
Tilsæt chokolade, frugt, kokos eller andet for at give mere smag.
Er du vild med italiensk mad? Læs om kokkeskole på din ferie til Italien her.