Book din rejse nu
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
  • Destinationer
    • Toscana
    • Piemonte
    • Ligurien
    • Umbrien
    • Sicilien
  • Opskrifter
  • Rejsetips
  • Seværdigheder
  • UNESCO
  • Hvem er vi?
  • Kontakt
keyboard_arrow_leftTilbage til indlæg
https://blog.localliving.dk/wp-content/uploads/2018/02/strawberry-ice-cream-2239377_1920.jpg

Gelato! Kølig italiensk snack i ferievarmen.

Is is is, men ikke bare hvilken som helst is, her taler vi nemlig om verdens bedste, nemlig italiensk is.

Gelato isen

Elsker du, ligesom jeg, is? Ja, så bliver du nødt til at smage ægte italiensk is.

Isen i Italien har eksisteret i virkelig mange årtier og har været igennem mange processor før den blev, som vi kender den i dag.

Den trefarvede is siges at være fra Napoli, dog var de oprindelige farver grøn pistacieis, hvid vaniljeis og rød kirsebæris, altså Italiens flags farver. I dag anses trefarvet is for at være en børneis, men det var isen oprindeligt ikke.

Det fantastiske ved italiensk is er, at den oftest er håndlavet, så man ikke går på kompromis med kvalitet og smag. Desuden findes den i alverdens smagsvarianter, og hvem er ikke vild med flere slags is? 😉

Kan du ikke vente med at besøge Italien og smage deres is, så book din rejse her www.localliving.dk

Du kan prøve vores opskrift hjemme på ægte gelato her:

Du skal bruge:

1 vaniljestang

1 usprøjtet citron

3,5 dl mælk

3,5 dl piskefløde

6 pasteuriserede æggeblommer

150 g sukker

Sådan gør du:

Gør vaniljestangen klar, skyl citronen. Skær et stykke af skallen af, ca på størrelse med en femkrone. Mælk og fløde hældes i en gryde, vanilje og citronstykket tilsættes. Det koges op. Når der er bobler er det fint. Så skal du straks tage gryden af varmen og stille den til side. Æggeblommer og sukker piskes til det ligner æggesnaps. Vaniljestang og citron fjernes fra mælkeblandingen.  Hæld 1⁄3 af mælkeblandingen i æggesnapsen, mens du pisker.  Gryden sættes på komfuret igen ved svag varme. Æggesnaps hældes tilbage i gryden. Lad cremen blive tyk mens du rører konstant i gryden. Det må ikke brænde på og ikke koge. Afkøl cremen. Når cremen er kold, skal den i ismaskine. Serveres umiddelbart efter hvis du altså vil spise den helt frisk.

Tip:

Tilsæt chokolade, frugt, kokos eller andet for at give mere smag.

 

Er du vild med italiensk mad? Læs om kokkeskole på din ferie til Italien her.

Del historien:

Læs også

Frugter og grøntsager i Italien

Læs indlæg

Det italienske køkken

Læs indlæg

Local Living

Vi er specialiseret i rejser til Toscana, Umbrien, Ligurien og Sicilien. Sådan helt til fingerspidserne!

Vi har besøgt alle landstederne i vort program og sikret os, at de lever op til vores skrappe krav.

Vi har ferielejligheder, villaer og lejligheder på vingårde i Italien i mange prisklasser.

Vi giver dig personlig betjening, så spørg gerne efter gode råd til ferien.

Læs mere

Kategorier

  • Destinationer
  • Rejsetips
  • Ud at se
  • Ud at spise
  • Corona
  • Local Living
  • FNs verdensmål
  • Bæredygtighed
  • Klima
  • Guide

Tags

  • Livsnyder
  • Mad
  • Rejsetips
  • Toscana
  • Vin
  • Opskrifter
  • Seværdighed
  • Oplevelse
  • Sicilien
  • Piemonte
  • Feriebolig
  • vingård
  • Umbrien
  • Ligurien
  • ferieoplevelser
  • corona
  • ferie
  • Italien
  • efter Corona
  • test og papirer
  • rejseforberedelser
  • digital formular
  • Local Living
  • hvem er vi
  • autentiske ferieboliger
  • autentiske ferieoplevelser
  • ud og se
  • DPLF
  • natur
  • vandretur
  • hygge
  • Frugt og grøntsager
  • Påskeiitalien
  • oplevelser

Destinationer

  • Toscana
  • Umbrien
  • Ligurien
  • Sicilien
  • Piemonte

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en gratis miniguide over Lucca.

Ring og hør nærmere

+45 28 15 72 41

Eller send os en mail

info@localliving.dk
Åbningstider: Mandag til fredag kl 9 - 17

følg local living
på facebook +

Local Living A/S · www.localliving.dk · skype localliving.dk · CVR 29 69 07 07