Lav svinekam hjemme hos dig selv, som de gør det i Toscana. Her får du ingredienser og vejledning til en lækker aftensmad.
Det skal du bruge:
1 kg svinekam uden svær og ben
Salt og peber
5 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
2 del hvidvin
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
2 spsk olivenolie
Salt og peber
Bagepapir
Sådan gør du:
Tænd oven på 200°. Gnid svinekammen med salt og peber. Pil og hak hvidløgene og tag nålene af rosmarinkvisten og bland det sammen med rosmarin. Lav huller flere steder i svinekammen med en spids kniv. Fyld hvidløg og rosmarin i hullerne med en finger. Læg svinekammen i et ovnfast fad med fedtsiden nedad. Sæt stegen i ovnen og brun den i 15 min. Tilsæt hvidvin, vend stegen og skru ovnen ned til 180°. Steg svinekammen i en endnu 1 time og 15 min. Hæld stegevæsken over stegen ved behov og tilsæt vand eller vin, så stegen ikke bliver tør.
Skræl kartoflerne og skær dem i både og skyl dem. Pil hvidløgene og skær dem i mindre stykker. Tag rosmarinnålene af kvisten. Bland kartofler, olie, hvidløg, rosmarin og salt og peber. Skyl bagepapiret og knug vandet fra. Bred bagepapiret ind i en bradepande og fordel kartoffelblandingen ovenpå. Sæt bradepanden i ovnen i ca. 40 min., eller til kartoflerne er lysebrune og møre.
Lær at lave autentisk italiensk mad, når du er i Italien. Du kan læse mere om kokkeskole her.