Rigtig lækker risotto, hvor du måske kan genkende smagen og duften fra en tidligere ferie i Italien. Hvis du endnu ikke har været der, er denne ret med til at opbygge dine forventninger til Italien.
Du skal bruge:
1 løg
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
3 små hoveder radicchiosalat
100 g. bacon
400 g risotto-ris
1 glas hvidvin
50 g smør
50 g parmesan
2 l grøntsagsbouillon
Salt og peber
Sådan gør du:
Pil og hak løg, hvidløg og bacon fint og lad det blive klart i en gryde med olien. Skyl og tør radicchiosalaten og snit den fint. Gem lidt til pynt. Rist risen med baconblandingen i en gryde. Tilsæt radicchioen og dernæst vinen. Tilsæt grønsagsbouillonen lidt efter lidt. Når risen er næsten mør, røres smør og parmesan i. Smag til med salt og peber.
Det italienske køkken bugner af lækkerier. Du kan lære at lave autentisk italiensk mad, når du rejser til Italien. Læs om kokkeskole på ferien lige her.