Snyd ikke dig selv for at prøve denne ret med spaghetti med muslinger. Her kan du blive taget tilbage til minderne om Italien eller få et forsmag på det som venter dig, hvis du snart skal på ferie dertil – Boun Appetito.
Det skal du bruge:
1 kg friske muslinger
500 g spaghetti
400 g halverede cherrytomater
4 fed finthakket hvidløg
4 dl hvidvin
1 finthakket frisk chili
1 stor håndfuld persille
Olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du:
Læg muslingerne i blød i et par timer og skift vandet med jævne mellemrum. Svits hvidløget i olivenolie i en stor gryde og tilsæt muslinger og hvidvin. Kog med låg på i ca. 10 min til muslingerne har åbnet sig. Fjern muslinger, der ikke har åbnet sig. Kog spaghettien al dente i en anden gryde. Tag kødet ud af halvdelen af muslingerne, og læg dem tilbage i gryden og kom chili og tomater i. Kog op ved lav varme, og hæld den afdryppede spaghetti i gryden. Bland det hele med det meste af persillen, salt og peber. Dryp med olivenolie og resten af persillen ved servering.
Italiensk madlavning er et hit, så hvorfor ikke arrangere kokkeskole på din ferie? Læs om kokkeskole i Italien her.