Det ernæringsmæssige aspekt
Ud over den klimamæssige, prismæssige og kvalitetsmæssige værdi i KM 0 filosofien, er der også et ernæringsmæssigt aspekt. Ved kun at benytte sig af lokalt producerede produkter, betyder det også, at man anvender og spiser de frugter, grøntsager og produkter, der følger årets gang. Om efteråret bruger man efterårsafgrøderne som vindruer, æbler, pærer, kål, løg.
Mens man i vintermånederne finder græskar, mandariner, appelsiner, kastagner og tørrede frugter. Foråret præsenterer sig med asparges, artiskokker, fennikel, spinat, porrer. Hvor sommeren er et overflodsmarked af abrikoser, ferskener, squash, auberginer, peberfrugter, radiser, agurker, tomater og salater. Ernæringsmæssigt kommer man altså hele vejen rundt og har en stor grøntsagsvariation.
Et andet aspekt, som KM 0 filosofien sætter sit fingeraftryk på, er noget helt andet og ikke uvæsentligt; turisme. I forbindelse med et lands traditionelle køkken og nationale retter, der er født ud af en KM 0 filosofi, længe før, at det blev aktuelt at tale om en sådan. Da der dengang ikke eksisterede den store import/eksport af fødevarer, som vi har i dag.