Lækkert Focaccia med oliven, som du f.eks. kan lave når du skal have gæster over til tapas. I Italien bliver det bl.a. brugt som supplement til den første forret de serverer. Men det er egentlig kun fantasien som sætter grænser for, hvad du kan bruge dette skønne brød til.
Det skal du bruge:
500 g mel
25 g gær
3 dl vand
Salt
100 g grønne udstenede oliven
6 spsk. + 2 spsk. olivenolie
2 spsk. vand
Sådan gør du:
Hæld melet i en stor skål. Opløs gæret i lunkent vand og tilsæt salt og 6 spsk. olivenolie. Rør det i melet lidt efter lidt. Ælt til sidst dejen sammen og lad den hæve lunt i 1 time. Slå dejen ned og rul den ud i 1,5 cm’s tykkelse og læg det på en bageplade. Prik dejen med en gaffel og lad den hæve endnu 30 min. Tryk oliven ned i dejen. Pisk 2 spsk. olivenolie sammen med lige så meget vand og pensl dejen med væden. Bages ved 200° i ca. 25 min.
Tip: Du kan også trykke små tomater ned i dejen i stedet for, eller sammen med oliven.
Læs også hvordan du laver oliventapenade lige her.
Hvis du er vild med at lave italiensk mad, så tilkøb kokkeskole på din ferie til Italien. Læs mere om kokkeskole her.