Du skal bruge:
2 modne auberginer
4 hele fed hvidløg
Olivenolie
Saft fra ½ citron
Hakket persille
80 g fløde
Salt & peber
Sådan gør du:
Gnid auberginerne med olivenolie og læg dem i et ildfast fad og bag dem ved 180 grader i 20 minutter. Derefter tilsættes de hele hvidløgsfed, og det hele bages i yderligere 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen og lad det hele køle af.
Skær de afkølede auberginer over i halve og skrab kødet ud. Pil hvidløget og hak det fint. Læg kødet i en skål sammen med hvidløget, citronsaften og sort peber. Mos det med en gaffel og tilsæt fløde, persille, salt og peber. Serveres med foccaccia og salat.
Du kan også tage på ferie og lære at lave autentisk italiensk mad i samråd med en kok – kokkeskole på ferien er et hit, du kan læse mere om kokkeskole her.