Spaghetti med tun – Ingredienser
400 g spaghetti
2 fed hvidløg
1 ds tun i olie
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
¼ l piskefløde (brug evt. madfløde, hvis du ikke vil have den så fed)
2 stk. æggeblommer
3 spsk. Revet parmesanost
Persille
Salt
Peber (friskkværnet)
Fremgangsmåde
Spaghetti med tun kunne sagtens være et forslag til en af retterne (antipasto) på det italienske julebord. Italienerne har mange flere forskellige retter på deres middagsbord, dette ses både i hverdagen, men også når det kommer til juleaften. Derfor vil denne lækre spaghetti ret ofte være set i Italien.
Sat vand over til at koge din spaghetti, en pande med olie og 1 spsk. smør. Imens panden bliver varmt, og vandet kommer i kog hakkes hvidløg og persille, kom det herefter sammen med tunen. Når vandet er kommet i kog, tilsættes spaghettien og koges aldente. Når panden er varm, kommer du ingredienserne på, og lader det små simre, mens du rører rundt. Resten af smørret smeltes i en kasserolle, derefter tilsættes fløden, æggeblommerne og parmesanen – sovsen skal smages til med salt og peber.
Vandet hældes fra spaghettien, og lader det dryppe af, hæld den herefter over i en skål, herefter tilsættes fiske- og ostesaucen. Bland tingene sammen og server det med friskkværnet peber.
PSST: du kan både bruge rød- og hvidvin til denne ret.
Vil du gerne opleve denne ret i Italien, så kan du se alle Local Livings ferieboliger på hjemmesiden.