Smagsfyldte retter og lokale specialiteter
Det sicilianske køkken er en oplevelse i sig selv. Øens historie og kultur afspejler sig tydeligt i madlavningen og kærligheden til gode råvarer.
Sicilien byder på et væld af specialiteter. I kan smage alt fra ris- og kartoffelkroketter (Cazzilli) til Crispeddi di Catania, som findes i både forret- og dessertudgaver. Øens kokke mestrer både kød- og fiskeretter – især med tun, som fylder meget i det lokale køkken.
Måltidet kan afsluttes med søde kager og bagværk lavet med mandelpuré og ricottaost.
Hvad kendetegner siciliansk mad?
Det sicilianske køkken er fyldt med eksotiske råvarer. Her finder I blandt andet jomfruolivenolie, Pachino-tomater, Pantelleria-kapers og Nocellara del Belice-oliven.
På grund af det varme klima vokser her også saftige blodappelsiner og citroner. I kan ofte finde dem i haverne og – med tilladelse – plukke dem direkte fra træerne.
Sicilien er desuden kendt for sine oste som Ragusano og Pecorino. Derudover bør I smage den lokale Sant’Angelo-salami og brødtyper som det runde Dittanio-brød. Alt dette nydes selvfølgelig bedst med et godt glas lokal vin.